Vaření pro rychlíky aneb začínáme s ghíčkem – sladké nudle

Datum: comment Komentáře: 0 favorite Přečetlo: 238

Dnes jsme si pro vás připravili velmi jednoduchý recept, řekněme pro kuchaře-začátečníky, a nebo pro ty, kdo v kuchyni neradi tráví celé hodiny.

Recept ale bude speciální jednou věcí. Místo tradičního másla použijeme ghee (ghí, ghíčko). Vyzkoušejte to i vy, s ghee dostanou nudné nudle na sladko pořádný šmrnc.

Tahle léty ověřená klasika má několik variant. Záleží jen a jen na vás, na co zrovna máte chuť.

Takže jdeme na to...

Dáme vařit vodu do hrnce. Přidáme dvě lžičky soli, v našem případě jsme použili Himálajskou růžovou jemnou sůl, a lžíci olivového oleje.

Jakmile voda začne vařit, vložíme do ní špagety, široké nudle či jiné vybrané těstoviny. Postupujeme podle návodu na obalu.

Než se těstoviny uvaří, nameleme mák a rozpustíme lžíci ghee. Připravte se, rozpouštějící se ghíčko provoní celou kuchyni a přivábí další hladové...

Těstoviny po uvaření scedíme a v míse smícháme například s rozinkami, cukrem, mákem či tvarohem, podle chuti či podle toho, co zrovna máme po ruce. Vše následně polijeme rozpuštěným ghíčkem.

Můžeme ihned podávat.

Přejeme dobrou chuť!

Komentáře

Napište svoji zkušenost

Neděle Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec