Vaření pro rychlíky aneb začínáme s ghee – zeleninová polévka

Datum: comment Komentáře: 0 favorite Přečetlo: 227

Pro kuchtíky rychlíky máme další velmi jednoduchý recept, tentokrát na ghíčkovou zeleninovou polévku. Pokud nemáte zrovna po ruce ghí, můžete použít klasické máslo, ale s ghíčkem je polévka jemnější, chutnější a voňavější.

Takže jdeme na to...

Na polévku budeme potřebovat kromě ghíčka ještě mrkev, hrášek, květák, hladkou mouku, nudle do polévky a Solčanku nebo sůl.

Ghee

Do hrnce dáme rozpustit lžíci ghíčka. Po jeho rozpuštění přidáme mrkev nakrájenou na kostičky nebo na plátky. Necháme chvíli podusit. Ghí tak získá naoranžovělou barvu. Poté přidáme lžíci hladké mouky a mícháme a mícháme, dokud se neudělá světlá jíška. Zalijeme litrem vody a znovu mícháme a mícháme, dokud se vše nerozvaří.

Ghee

Jakmile začne voda vařit, přidáme na kousky nakrájený květák. Květák necháme povařit téměř do změknutí. Poté přidáme hrášek. Nakonec přidáme nudle do polévky a lžíci Solčanky nebo lžičku soli.

Ghee

Polévka bude chutnější, když ji necháte několik hodin odstát.

Přejeme dobrou chuť!

Komentáře

Napište svoji zkušenost

Neděle Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec