Vaření pro rychlíky aneb začínáme s ghee – sladká rýže

Datum: comment Komentáře: 0 favorite Přečetlo: 276

Máte chuť na něco dobrého, sladkého, ale přitom relativně zdravého? Tak to máme pro vás skvělý tip! Sladkou rýži.

Sladká rýže - jak na to

Na sladkou rýži budeme potřebovat jako základ jasmínovou rýži, dále pak mléko, jablka, rozinky, ghee, sůl, cukr a skořici.

Porce pro dva hladové dospělé: Do varné mísy nasypeme jeden hrnek rýže a přidáme dva hrnky mléka. Dále pak dvě velká, na malé kousky nakrájená jablka, dvě hrsti rozinek, jednu lžíci ghee, dvě špetky soli a dvě lžíce (hnědého) cukru. Nakonec posypeme skořicí (podle chuti).

Důkladně vše opatrně promícháme a mísu přiklopíme.

Sladká rýže

Mísu dáme do trouby, troubu zapneme a pečeme asi třicet minut na 190 °C. Mísu nedáváme do předehřáté trouby, hrozí, že praskne. Posledních pět minut můžeme teplotu snížit na 150 °C a po uplynutí doby můžeme nechat ještě rýži v teple trouby „dojít“. Že je rýže hotová, poznáte podle nadýchanosti a také opálené „krusty“ v míse.

Sladká rýže v troubě

Sladkou rýži podáváme teplou, ale skvěle chutná i za studena. Můžeme dochutit cukrem.

Přejeme sladkou dobrou chuť!

Sladká rýže na talíři

Komentáře

Napište svoji zkušenost

Neděle Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec