Objevte tajemství ghee

Datum: comment Komentáře: 0 favorite Přečetlo: 377

Ghee, ghí nebo ghíčko – tajemný název pro indický zázrak

Název tohoto elixíru života pochází z ajurvédy, která mu připisuje mimořádné účinky na zdraví.

Ghee (ghí) je čistý máselný tuk té nejvyšší kvality. Získává se přepuštěním čerstvého másla.

A skutečně, tajemný název v sobě skrývá tajemství – tajemství lahodné a jemné chuti.

Ghee nejen skvěle chutná a krásně voní, ale má i všestranné využití.

V teplé kuchyni jej využijete všude tam, kde byste použili jakýkoliv jiný tuk. Má vysoký bod zápalu, proto se při smažení nepřipaluje, a smažené jídlo si tak můžete vychutnat, aniž by vám po něm bylo těžko. Dodá šmrnc polévce i omáčce, o dušené zelenině nemluvě.

Při pečení jím můžete nahradit všechny margaríny a máslo. Omastíte jím knedlíky, brambory, kaše a nákypy. Potřete jím topinky, palačinky, na sucho opečené placky. Můžete jím hotový pokrm obohatit až na závěr pro zjemnění. A klidně si jej můžete jen tak namazat na chléb.

Ghee je hodnotný a zdraví prospěšný tuk – je plné vitamínů A, D, E, K a antioxidantů. Zlepšuje trávení, upravuje hladinu lipidů a cholesterolu, vyživuje nervové buňky, podporuje učení, posiluje látkovou výměnu a obranyschopnost, napomáhá detoxikaci, omlazuje a má hojivé účinky. Dokonce ho lze využít i k zevnímu použití na hojení ran.

Neobsahuje laktózu, kasein, je přirozeně bezlepkové.

Použití ghee je navíc praktické – nemusí se chladit a má dlouhou trvanlivost.

Nalákali jsme vás? Tak ho vyzkoušejte i vy! Chybu určitě neuděláte. Lepší tuk než ghí nenajdete!

GHÍ v e-shopu

Komentáře

Napište svoji zkušenost

Neděle Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec